top of page
Certificering

TMA

De TMA-talentenanalyse meet de drijfveren en talenten van medewerkers en daarmee de motivatie. TMA geeft een compleet beeld van persoonlijkheid en potentieel van medewerkers.

TMA verbindt organisaties met mensen en helpt in de ontwikkeling van talenten en competenties door inzicht te geven in talenten, interesses, competenties en loopbaan. TMA is gebaseerd op positieve psychologie en beschikbaar voor HR, Management en persoonlijke talentontwikkeling.

De vitaliteitsdeskundigen van de Vitaalmakers zijn TMA-gecertificeerd Professional. De TMA-methode is het complete Talent Management Systeem en kan zowel op individueel als op teamniveau worden ingezet. TMA wordt gebruikt voor werving, selectie, ontwikkeling en loopbaanadvies en helpt bij het vinden, behouden en ontwikkelen van talenten.

 

Onze vitaliteitsdeskundigen hebben brede kennis van de TMA Talent Management Instrumenten en kunnen dit toepassen binnen jouw organisatie.

Wat levert TMA op?

Het beste uit mensen naar boven halen

Beter in staat zijn om talenten te vinden, te behouden en te ontwikkelen

Inzicht in persoonlijkheid en potentieel van je medewerkers

Betere samenwerking

Betere prestaties en hogere betrokkenheid van je medewerkers

Duurzaam inzetbare medewerkers

 

Meer weten over de inzet van TMA?

tma Logo
TMA
DISC

DISC

Het DISC-instrument is een persoonlijkheidsanalyse. DISC geeft mensen een diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. De DISC-beschrijvingen geven in begrijpelijke taal zicht op gedrag en communicatie. De vitaliteitsdeskundigen van de Vitaalmakers zijn DISC-gecertificeerd.

 

Uit onderzoek blijkt dat gedragskenmerken kunnen worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen. Mensen met vergelijkbare stijlen vertonen specifieke gedragskenmerken die gebruikelijk zijn voor die stijl. De letters D, I, S en C vertegenwoordigen de vier persoonlijkheidsstijlen.

DISC Uitleg Poster

 

Kennis en analyse van het DISC-model biedt de mogelijkheid om jezelf, medewerkers, collega's, partner en klanten beter te begrijpen. Hierdoor kun je beter aansluiten op ieders persoonlijke behoeften, conflicten voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en bouwen aan onderling vertrouwen. De kracht van het DISC-instrument zit hem in de eenvoud zonder af te doen aan de complexiteit van mensen. DISC is een instrument dat wereldwijd wordt gebruikt en dus bij internationaal opererende bedrijven kan worden toegepast.

Wat levert DISC op?

Betere onderlinge communicatie

Diepgaand inzicht in de eigen persoonlijkheidsstijl

Conflicten oplossen of voorkomen

Onderlinge verschillen te waarderen

Positiever en effectiever samenwerken

 

 

Meer weten over de inzet van DISC?

DISC Logo
bottom of page