top of page
  • Foto van schrijverPaul de Koning

Goede voornemens? Zet ze overboord!

Bijgewerkt op: 4 jan.

Beweeg je fitter!

3 tips om in 2024 wel vol te houden wat je van plan was.

Wil jij dit jaar gezonder gaan leven en fitter worden door bijvoorbeeld meer te gaan bewegen? Hulde! Als Vitaloog® ben ik hier uiteraard een groot voorstander van. Fysieke gezondheid is een belangrijke pijler onder een vitaal leven.

 

Maar hoe ga je dit uitvoeren en vooral; hoe ga je het volhouden? Onderstaand 3 tips.

 

  1. Neem afscheid van je goede voornemens. Klinkt misschien raar, maar het gaat je wel helpen. Het is namelijk veel krachtiger om een besluit te nemen in plaats van je iets voor te nemen. Als je eenmaal het besluit hebt genomen om meer te gaan bewegen dan heb je een duidelijke afspraak met jezelf gemaakt en is de drempel om hierop terug te komen veel hoger dan bij een voornemen.

  2. Deel jouw besluit vervolgens met je huisgenoten, collega’s, vrienden, familie en organiseer support. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Daag elkaar uit om meer te bewegen; dit motiveert nog meer om jouw plannen daadwerkelijk uit te voeren.

  3. Begin klein en focus op wat je makkelijk kunt veranderen. Succesvolle veranderingen beginnen met het stellen van kleine doelen en het zetten van kleine stapjes die makkelijk zijn uit te voeren. Ga bijvoorbeeld dagelijks een half uurtje wandelen of doe een korte workout van 4 minuten. Leestip; kleine gewoontes van BJ Fogg en leer hoe je met kleine veranderingen het beste resultaat kunt bereiken.

 

 

Wil je meer tips over hoe je fitter kunt worden? Lees dan ook de blog die ik met andere Vitalogen heb geschreven:


 

Neem deze tips ter harte en ik weet zeker dat jij een heel eind gaat komen! Succes!

 

Paul de Koning, de Vitaalmakers

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page